.

Followers

Suke Tak Blog Ni?

Tuesday, July 5, 2011

Origami Itu Menarik~

Assalamuualaikum WBT

Setelah sibuk smenjak dua menjak ni, ada jgak mase aku nk update blog aku ni..
kali ni aku nk story pasal origami..
anda tahu ape itu origami?
xpe, klau korang xtau meh sini aku explain utk korang :D

menurut wikipedia ------->

"Origami merupakan satu teknik lipatan samaada menggunakan kain ataupun kertas. Ia merupakan satu hasil kerja tangan yang sangat teliti dan halus pada pandangan. Origami merupakan satu kesenian melipat kertas yang dipercayai bermula semenjak kertas mula diperkenalkan pada abad pertama di Cina pada 105 A.D. oleh seorang Cina dikasi yang bernama Ts'ai Lun. "

Klau korang nk tau, dripada kertas ni juge kite bole wat macam2 yg kita nk..
dan kertas juga bole mncederakan seseorang..
agak pelik bukan bunyi nye?
mmg benar pn, kertas je suda bole mmbuat kita luka..
jika korang xprcaya korang bole wat sndri..
tp aku xgalakkan la..
coz aku sndri penah wat..
sakit wooo~ :(

Cara wat nye, korang gores kertas kat celah celah jari korang..
gores selaju2 nye mcm korang gores kad kredit tu..
klau kena dgn carenye, insyaallah berkesan..
hehe~ :D

eh, da lari topik ni..
ok, back to the story..
kertas juga bole menghasilkan mcm2 bentuk..
bentuk2 tu la yg dinamakan origami..
mcm2 bntuk yg kite bole wat..
contoh nye binatang, kenderaan, pakaian n mcm2 lagi la..

klau korang xprcaya, aku tnjukkan skit antara hasil2 origami tersebut..
Jeng Jeng Jeng~ :)

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :

: : : : : : : : : : : : : : :


* Lion

* Cat

* Beetle

* Elephant

* Lobster

* Dragonflies

* Mantis

* Dragon

* Tank

* Ni yang paling aku trtarik. Star wars~ :)

Menarik bukan?
aku sbenarnye xreti pn wat origami ni..
just nk share kat korang je..
klau korang nk blaja, bole je..
korang blaja kat sni
<LINK>
macam2 ade..
hehe~ :D

P/s ; Semoga berjaya~ :)

Wednesday, June 29, 2011

Gelagat Si Comel~

Assalamualaikum WBT :D

bertemu lg kite dgn entry baru aku..
aku pn xde la nk story pape..
aku skrg ni dlm mood insomnia + over exhausted + yawn..
drpd xbwat pape baek aku isi skit blog aku ni dgn pape cite yg ptot..
wlaupn aku tgh penat skrg ni + mngntok aku kuatkan jgk mata aku utk brjage..
masuk kali ni da 2minggu aku insomnia..
truk kn~
huhu :)

kali ni aku nk share skit gmbar2 si comel yg mmg comel la..
even bkn aku pnye tp klaka tgk gelagat die..
comel2 belaka..
so sweet~ :D

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

:::::::::::::::::::::

* gile pnye suke kucing ni..komfem tgh tgk maharajalawak akhir tu..haha :D


* style abes..kucing skrg moden kn, da pndai g akupuntur tu..hihi :P

*morning~ sblm nk mkn tu berus gigi dlu ye..haha :)

* yeah~ i won the race :D

* Let's Rock n Roll Guys ~

* aku rase kucing ni bru graduate tali pinggang hitam agaknye..haha :)

* aku rse ni kot die hackers yg defaced government web aritu..hihi :P

P/s ; Sumber gmbar dari PAKCIK GOOGLE~ :D

Tuesday, June 28, 2011

Kembali Semula...



Assalamualaikum WBT :D

Wassup all readers~
sori la coz lme mnghilang..
bkn ape, aku bz skit smnjak dua menjak ni..
biase la kn, da start cuti sem..
ade je la aktiviti yg aku wat time cuti ni..
tu yg x sempat nk jenguk blog ni..
hehe :D

fuhhhh3x~
npk brhabuk sgt2 da blog aku ni..
ksian xdijenguk tuannya..
sunyi je blog ni..
ni aku ade mase skit2, trdetik lak nk update blog ni..
wlaupn aku xtau nk update pasal ape..
jnji ade content..
haha~ :D

stelah sbulan aku dduk kat umah smpena cuti sem ni, mcm2 da aku buat..
paling kerap aku wat ialah maen futsal..
tu la aktiviti yg aku slalu wat..
boleh dikatakan 2hari skali aku maen..
kire smggu 3kali la..
ok la kn, ikot saranan Kementerian Kesihatan Malaysia..
galakkan brsenam 3kali smggu..
hehe~ :)

slama sbulan lebih ni jgk la aku rse cam ade prbezaan kat diri aku ni..
aku rse cam berat bdn aku da naek..
walaupn hari2 brsukan rse maseh sme jgk..
mane x nye, dduk umah la katekan..
komfem la nfsu makan tu mmbuak2..
padahal klau kat hostel, nfsu mkn aku kurang..
pelik2..
huhu :P

tp xpe, skrg2nye mkn byk brsenam pn byk..
ok la kn, balance~
hehe :D

ok guys, smpai kat sni je la coretan aku kali ni..
penat kot, bru lpas brsukan td..
insomnia xbole tdo..
tu yg sempat je nk update blog aku ni..
hehe :)

ADIOS~
PEACE (^_^)v

P/s : Selamat Malam Blogger's~ :D

Saturday, June 4, 2011

Photographer...



Assalamualaikum WBT :D

Crite aku kali ni pndek je..
curi2 update blog time keje..hehe

tgh syok aku surf internet, tibe ade mmber aku IM aku..
trkejut jgk la aku..
tgh syok2 keje, ade yg kacau..
padahal xde bz mne pn..
sje je..haha

aku tgk kat IM tu die anta satu link..
xtau la link ape..
takot jgk aku nk bkak..
kang kuar bnde bukan2 plak..
mmber aku ni bkn bole percaye sgt..
ade je nk knekan aku..
tp aku kuatkan semangat jgk bukak link tu..

korang nk tau x ape yg aku npk lpas bkak link tu?
aku tgk klakar pn ade..
mmg btol2 minat abes org nye tu..
mngalahkan tuannye sndri kot..haha
aku xtw la btol ke x..
mne tau kn edit ke..
biase la skrg ni zaman da maju..
gmbr album lame2 pn bole jdi cntik klau kne edit nye..

aku pn mlas la nk cite byk..
korang tgk la sndri gmbar nye k..
jgn trkejut sudah..hehe

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::

::::::::::


* Bapak besar gile..agak2 bpe hargenye ek? >.<

P/s ; Terbaek! Terbaek! Terbaek! :D

Holiday :)


Assalamualaikum WBT :D

Apa kabar sume reader2 sekalian?
aku harap korang sume sihat sejahtera..
nak2 plak time cuti sekolah kn skrg..
time2 ni la mse utk rehat2kn bdan..
xpn, ni la mse utk gather with family masing2..
ikot suke la nk pegi mne pn..
yg pnting enjoy k :)

mcm biase la, aktiviti aku time holiday ni sme je cm slalu..
keje kumpul duit :D
xmcm dlu, tiap kali holiday msti brcuti g mne2 tmpat yg best..
tp tu dlu la..
skrg mood nk g holiday ni cm da kurang wlaupn g ngn fmily..
smnjak umor da mningkat ni la..
mood nk jalan tu kurang..
aku lebih suke dduk kat umah dari brjalan..
tp klau family da ajak aku ikot je..
rzeki jgn ditolak :D

klau time kecik2 dlu mmg time cuti sekolah ni la mse yg ditunggu2..
msti spend smggu g holiday ngn family..
sronok jgk la klau ingt balik..
tp time kecik mne tau pape pn..
kepala pikir nk gmbira je..
msalah pn xbyk..
xmcm skrg, mcm2 msalah ade..
sabo je la~

msti korang ade g mne2 kn cuti sekolah ni?
ce cite la kn aku k..
nk tau jgk ap aktiviti korang cuti sek ni :)
ayah aku ade rancang2 jgk aritu nk g brcuti cuti sek ni..
aku ok kn je..
tp xtw la jdi ke x..
lau jdi aku follow je..
tmpat yg ingin dituju PULAU LANGKAWI..
spe pnah g?
walaupn aku stdy dkat2 area sne tp mseh blom pegi lg..
npk sgt bkn kaki rayap aku ni..
*ceh padahal slalu kot mrayap, ayat cover konon..haha :D
tp xtw la rncngn ni jdi ke x..
aku pn bz ngn keje..
drpd aku g sne, baek aku keje..
dpat duit..
klau g sne kompom perabih duit nti kn..huhu

so, kite tggu n lihat je la...
klau jadi nti aku crita pngalaman aku sndri g sne..
tu pn klau jdi la..
klau xjdi, xdpat la aku nk cite..hehe

ok, smpai kat sni je la..
aku mlas nk mmbebel pnjang..
lgpn mate mngntok ni..
xtdo lg dri blik keje td..
jmpe lg len kali..

ADIOS~

P/s : Hepi Holiday All's :)


Wednesday, June 1, 2011

Mayat Atok? Biar Betol??

Assalamualaikum WBT :D

Arini aku keje sperti biase..
trpakse bgun awal pagi..
tp sbnrnye xde la pagi sgt..
pkul10 je..hehe

sedang aku sibuk bkerja, aku trjumpe stu bnde ni..
xtw la btol ke x..
atau just bygn aku je..
skali aku tgk mcm xprcaye je..
xpernah plak aku dgr kat mne2 media pasal bnde ni..
tp arini aku bole trjmpe plak..
mmg naseb aku kot nk jmpe..
korang nk tau kn ape bndenye?
meh kite tgk same2 ye :)

::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::

::::::::::::::::::::::



Comel nye die, tinggal rangke sudah~ :D

P/s : Cite ni xde kne mgena dgn sesape pn..Just sbgai hiburan..harap maklum :)
Gambar ihsan dari PAKCIK GOOGLE :D

Semakin Hari Semakin Sibuk..


Assalamualaikum WBT :D

Hello kepada sume reader2 blogku ini..
sorry la ye sbb lame da xupdate..
bz je memanjang n actually xtau nk update pasal ape..hehe

Masuk arini genap la seminggu aku cuti sem..
kejap je mase berlalu..
pejam celik pejam celik da seminggu..
result plak nk kuar da kejap lg..
tkot pn ade ni..
tp xpe, aku trime ape pn jua result yg bakal aku dpat..
sbb tu la result atas usaha aku slame ni..

Lepas balik dari cuti sem aritu aku trus start keje..
sbnarnye, time maseh mggu exam lg aku da dpat twran keje ni..
mmber aku yg offer..
so, aku gon on je la..
drpd xbuat ape2 cuti tu baek keje kn, dpat skit income :)
cuti lme kot 3bln lebih..
naek bosan la klau duk trperap kat umah je..hehe

yg paling best dpat jmpe mmber2 aku..
lme jgk la xjmpe diorang smenjak masing2 smbung blaja ni..
time2 ni la dpat hangout ngn diorang..
sronok kot..
n time ni la dpat mulekan balik aktiviti yg ktorang slalu wat..
bersukan.. :D
bole dikatekan 2hari skali kot ktorang brsukan..
best kuar peluh :)

ok la kengkawan..
ni la coretan aku kali ni..
nk smbung keje plak..hehe
ade mse nti aku update lg k..

ADIOS~

P/s : aku tgh lapar skrg ni..ade sesape bole blnje aku?haha :D

Tuesday, May 24, 2011

Finally Everything Done~


Assalamualaikum WBT :D

Entry aku kali ni pendek je..
just nk gtw yg aku sudah lepas dari zon 'peperangan'..
wlaupn agak lmbt tp aku brsyukur dpat tamatkan dgn sempurna..

Da lme aku xupdate entry2 baru utk ttapan korang sume kn..
so, lpas ni bole la korang survey2 page aku ni..
insyaallah klau ade mse trluang akan trupdate la blog ni..
dan yg pling penting, misi brblogwalking kembali aktif :D :D :D

ok la, laen kali aku celoteh lagi k..
bru smpai umah lgpn ni..
mau rehatkan bdan setelah brtapa atas bas selama 11jam..
saket 1 badan..haha

ADIOS~

Thursday, May 5, 2011

Busy Busy Busy…

Assalamualaikum WBT :D

Da lame aku x update blog aku ni. Actually aku xtau nk cite ap, tgh cari idea ni nk tulis ap yg mnarik. Lgpn skrg ni busy sgt2. Pikir pnye pikir dpat la satu cite ni. Biase je sbnarnye cite ni. Cite pasal diri aku sndri la. Lihat saje pd tajuk entry kali ni, korang sume msti da pham kn.. :)

Xlame lg final exam akan mnjelma. Banyak lg sbjek yg aku xcover. Risau pn ad ni. Tkot pointer turun je sem ni. Bnyak sgt main sem ni. Xdpat concentrate sgt kat stdy. Aku pn xtau la dpat perform ke x nti time final exam. Aku rse cam xmampu je. Byk sbjek yg aku stdy xpham. Lg2 sbjek dlm bi. Ssh sgt nk pham. Pastu sbjek kire2. Bkn aku xbole sbjek kire2 ni, aku minat sgt. Cume sbjek kire2 ni pelik skit. Makin aku stdy sbjek tu rse makin tension. Xtau la npe. Tkot fail je sbjek tu. Nk drop pn da lmbat, lgpn duit xde. So, trpkse la jwb jgk sbjek tu. Dlm fkiran aku da trbyang2 la pointer turun sem ni. Tu yg aku xnk tu. Klau bole elakkan la. Da la sem prtame tu pointer skit. Mmg cari mslah la kot lau pointer 1st sem da skit.

Arrgghhh, tension sgt2 aku skrg ni. Rse cam putus asa da. Rse cam nk brhenti stdy je. Tp tu la impian aku sejak kecik lg nk masuk u. Aku ingtkn masuk u ni sng, rupenye jauh sme skali. Byk sgt dugaan2 yg perlu ditempuh. Nk2 plak dduk jauh ni…hmmm

Em, xpe la kn. Bak kate pepatah, brsusah2 dhulu brsenang2 kmudian. So, aku cube tempuh dugaan ni dgn sbaik2nye. Mybe aku akan jarang update blog aku ni untuk bbrape mggu. Struggle utk final exam plak. Tinggalkan entertainment utk smntara waktu. Concentrate mnghadap bku2 yg tebal 5cm, nota2 yg berbundle2 n slide2 yg bratus2 page. Kasi smpai lebam matenye..huhu ^_^

Ade mse trluang nti aku akan update blog aku ni dgn entry2 yg mnarik. Coz lpas exam ni mcm2 aktiviti yg aku join. Xsabar rsenye nk pegi. Tp kne tempuh final exam dlu la. Tu yg penting skrg ni. Hope dpat stdy dgn tnang n dpat jwb final exam nti dgn mudah. Amin…

Kepada member2 aku yg nk amik final exam nti, aku doakan korang dpat jwb dgn baik. Hope ap yg korang harapkan dpat n jadi knyataan. Aku sbgai kwn tumpang gembira atas kjayaan korang.

Ok, smpai kat sni je la coretan aku kali ni. Ad mse nti aku update pape yg ptot k, plus blogwalking. Jmpe lg di lain hari. Adios! .. :D


P/s ; * Mulakan sgala prbuatan dgn Bismillah :)

Tuesday, May 3, 2011

Berkebun Untuk Kesihatan…

Assalamualaikum WBT :D

Apa khabar kepada semua blogger2 di luar sne? Aku harap korang sume sihat2 la ye. Klau xsihat cpat2 la pegi klinik yg brdekatan sblm saket anda melarat..hehe :)

Sperti tajuk entry aku hari nie, kesihatan tu sgt pnting kn2. Klau xsihat, sume keje xbole nk wat. Tangguh pnye tngguh, makin brtimbun la keje nye kn. Lg la mlas nk wat klau da timbun brlambak cmtu. Wat OT pn rse xsiap jgk..huhu :P

Mcm aku ni, xde la rajin sgt. Klau on9 24jam tu rajin la kot. Tp mlas2 aku ni ad rajin nye jgk..hehe :D kdg2 tu ad la jgk tlg skit2 bapak aku kat kebun tu. Tp skrg ni da krg la coz aku stdy jauh, jrg ad kat umah. Trpkse la bapak aku brkebun sorg2. Aku klau tlg pn time balik cuti stdy. Time tu rjin skit la coz xde bnde nk wat kn cuti2 cmtu. Lebih baik brkebun, kuar peluh so badan pn sihat kn :)

Cite pasal brkebun ni, dok tgh aku syok2 on9 ad la jmpe satu prbualan sseorang ni. Lebih kurang cm cite aku kat atas td prbualan diorang. Xtw la btol ke x or die just wat cite je. Pape pn korang bace la sndri k. bru korang tau cite ni btol ke x kn..hehe :D

Setelah sekian lama di perantauan akhirnya Abu (bkn nme sbnar), pulang ke kampung untuk berjumpa dengan neneknya yang sedang sakit...

Nenek : Abu, nenek sudah tidak kuat lagi, nenek minta kamu sambung mengusahakan kebun-kebun nenek.

Abu : Jangan cakap macam tu, nek (dalam hati, tak sia-sia aku balik kampung, dapat pulak harta pusaka nenek).

Nenek : Segala isi perkebunan, ternakan, villa, traktor untuk kamu. Tolong jaga baik-baik, jangan lupa disiram tiap hari tanaman nenek.

Abu : Baik nek, nenek jangan bimbang tentang hal itu. Tapi di mana kebun nenek? Abu tidak pernah tahu yang nenek ada kebun?

Nenek : Di Facebook nenek, FARMVILLE, nanti nenek bagi tau passwordnya.

Abu : ???

*Nenek2 skrg ni maju jgk la kn, siap ada facebook lg..:) aku rse ni kot kebun yg slalu nenek tu usahakan. Aku tgk pn bgus jgk la hasilnye. Meh aku tnjuk kat korang..

JOM CEKIDAUT~





P/s : *Perbualan di atas td hanyalah rekaan semata mata. Tiada kena mngena dgn yg hidup ataupn yg da mati. Harap maklum :D

Monday, May 2, 2011

Buah Hati Pengarang Jantung :)

Assalamualaikum WBT :D

Tajuk entry yg xboleh blah kn..haha :D kali ni aku nk story tntang pneman aku di kala aku sunyi. Die lah yg slalu hiburkan aku, bwk aku jlan2, nyanyikan untuk aku time aku bosan n mcm2 lg la..hehe :) Aku sayang kat die sgt2 n ketat2..wewit! :D

Mesti korang trbayang2 kn spe la yg brtuah tu. Meh sni aku tnjukkan kat korang ye. Aku pn malas nk taip byk2 nti kang mrepek ntah pape je..huhu ^_^

JOM CEKIDAUT~ :D

*Ni la aku mention td. MY FAMILY :) ni pic raye tahun lepas (2010). Tema wane merah..hehe :D

*Ni plak MY SIBLINGS :) pn gmbar raye tahun lepas jgk. Ni time 1st day raye :D

Ok, part yg smemangnye btol aku da crita da. Next, kite proceed next part ae. Jeng jeng jeng..hehe :) slain diorang yg aku mention kat atas td, aku lg buah hati pengarang jantung aku. Aku pn sayang sgt2 kat die. Jage die baek2 cam pepatah mngatakan, bagai binatang minyak yg penuh. Eh, silap lak. Bagai mnatang minyak yg penuh. Baru btol..hehe :D

Aku jge die sgt2 sempurna. Siap nyanyikan lgu lg utk die. Tp slalu nye die la nyanyikan lgu utk aku. Sronok kot. Slimutkan die. Bwk die jlan2 mkn angin bile sme2 ad mase lapang. Tp skrg ni dduk brjauhan xdapat aku nk slimutkan, bwk die jalan2 cm slalu. Ntah ap la khabar die kat sne ye.hmm

Aku pn nmpak korang da trbayang2 ap n spe die kn. Meh la sni aku tnjukkan ae. Tp jgn marah ye..hehe :)

:::::::::::::::

:::::::::::::::

:::::::::::::::

:::::::::::::::

:::::::::::::::

:::::::::::::::

*Ni la die yg slalu nyanyikan lagu utk aku..hehe :D


*Ni plak die yg aku slalu bwk jlan2 mkn angin bile ad mse lapang..hehe :)


*Ni plak adik aku bile da start berplesing..Gedik kot! haha :D

Ok la, smpai sni je la coretan aku kali ni. Aku nk smbung bertapa kejap lagi ngadap buku yg tebal 5cm..Klau korang nk join pn bole jgk..hehe :D

Adios~

Rumahku Syurgaku..

Assalamualaikum WBT :D

Ttbe rse nk menconteng lak blog aku ni. Sbb aku nk story skit kat korang kat entry kali ni. Cube tgk tajuk entry tu. Rumahku Syurgaku. Anda mesti da paham kn ap mksdnye. So, xpyah la aku nk cite byk. Tp aku tetap nk cite byk jgk..hehe :D

Aku rindu sgt2 kat rumah aku. Biase la kn, dduk stdy jauh sgt. Tu yg kpale asyik ingat rumah je. Kdg2 siap kne homesick lg tu. Xbole blah siot! Tp bukan aku la, org lain. Aku ok je, steady lg. Haha :) ap yg aku suke sgt bile kat umah? Opkos la dduk umah best. Mcm2 bole aku wat kat umah especially bole on9 spanjang mase yg aku suke. Kdg2 tu sharian on9 smpai xmkn n xtdo. Truk kn aku ni..huhu ;) bkn kat tmpat aku stdy tu xbole nk on9. Bole tu mmg bole tp feel nye laen kot, xsme cm on9 kat umah…hehe :D Skrg ni pn aku ad kat umah smpene stdy week, dpat la aku berFB, berBW n maen game dgn tenang :) tu yg rajin skit nk update blog aku ni. Klau x, jgn harap la aku nk update time aku ad kat tmpat stdy..huhu

Ha, aku suda mula merepek da ni. Xsperti tajuk entry kat atas. Ok la kite straight to the point k. Aku mula dduk kat umah ni start 2004. Sblm ni dduk umah lame tp jarak antara umah lame ngn umah baru aku xjauh pn, dkat je. Pindah tp dekat je pindah nye. Xsmpai 500m da smpai da. Dekat kn?hehe :)

Klau korang xcaye meh sni aku tnjukkan … JOM CEKIDAUT~ :D


* Dalam bulatan merah tu la rumah lama aku..kecik je :)

* Dalam bulatan merah tu rumah baru aku..bsar skit dri umah lama coz umah ni corner lot :D

* Ni bukti yg mnnjukkan jarak aku pndah dekat je..Dlm bulatan wane ijau tu kwsan taman lama aku, dlm bulatan merah tu plak kwsan taman baru yg aku dduk skrg..Dkat kn2? :D


Ni da alang2 aku brcrita, aku nk smbung crita pasal skolah aku plak. Aku dlu skolah biase je, skolah harian. Btol2 kat pekan skolah aku ni. Nme nye SMKTI (Sekolah Menengah Kebangsaan Tun Ismail). Aku sek kat situ dri form1-6. Byk kenangan aku kat sek tu. Dan kat situ la aku mula dpat ramai kwn2. Tmbh lg dpat cikgu2 yg baek. Klau nk sebut stu2 nme byk kot..huhu aku rse rindu nk msuk sek blik. Tp nk wat cmne kn, da xlayak da. Umur pn da mningkat. Mungkin bole kot msuk sek blik, tu pn tggu da kawin t. Komfem akn msuk sek blik utk amik result anak kite (hari terbuka). Kn2? :D aku pn malas da nk cite byk, korang tgk je la gmbr2 ni :)


JOM TERJAH~ :D

* Ni gmbar pintu masuk sek aku..Tp ni gmbr lama kot..Skrg da cntik da tw..hehe :D

* Ni la kwsan sek aku dlu..xbsar mne pn, kecik je..hehe :D


Tu je la kot yg aku nk mmbebel n melalut. K la, mate aku pn da berat da ni. Satu hari xtdo ni. Laen kali aku smbung melalut lg k. CHALO BETE~


P/s : * sumber gmbar satelit dripada PAKCIK GOOGLE MAPS :D

Friday, April 29, 2011

My Leisure Time :)

Assalamualaikum WBT :D

Entry kali ni aku nk story skit aktiviti aku time masa lapang. Seperti tajuk entry yg aku mention kat atas tu.. :) Seperti slalu, kbyakan mse lapang aku di isi dgn aktiviti yg brfaedah sperti brsukan. Contoh sukan yg aku slalu maen ialah futsal. Aku mula brminat join aktiviti tu brmula time sekolah menengah dlu. Stiap kali waktu PJK @ Pendidikan Jasmani, tu la sukan yg aku slalu maen dgn kwn2 skelas aku. Sronok sgt2 dpat brsukan waktu tu disamping dpat kuarkan pluh :D

Tp sbnarnye bkn tu yg aku nk crita kat korang. Selain dri aktiviti tu, aku slalu mngisi mse lapang aku dgn mgadap computer@laptop. Perkara 1st skali bile aku ngdap laptop ialah bkak facebook yg skrg ni mnjadi kegilaan rmai org..aku rse korang pn cm aku jgk kot kn..hehe :D prkara 2nd plak, cm biase la kn update blog aku ni. Smbil2 tu berblogwalking skali :)

Sbnarnye, the main story aku nk cite pn bkn psal facebook or blog ni. Aku nk story yg aku ni suke maen game especially online gaming. Aku mule trjebak dgn online gaming nip n mse sekolah dlu. Abes2 skolah je lepak cyber café smpai ptg. Mghabiskan mase2 trluang kat situ..hehe org yg mmprknalkan aku dgn bende tu ialah mmber aku sndri iaitu TULANG (bkan nme sbnar). Die la yg mgajar aku sume bnde2 tu. Smpai skrg ni la aku xbole lari dri aktiviti tu.

Mcm2 jgk la online game yg aku da maen sejak dlu lg. 1st online game yg aku maen ialah O2JAM. Game ni aku mmg minat gile2 dlu. Dripada newbie, lme2 jdi pro skit..hehe stiap kali aku dtg cc dlu, game ni la yg aku maen. Pastu bkak speaker kuat2 smpai stu cc dgr..haha :D mesti korang trbayang2 kn cmne game ni? Ok la, meh aku citekn. Game O2JAM ni lebih kurang cam game music2. Kite pilih lgu yg kite nk maen, then tekan la keyboard mngikut note2 yg kuar. Kbiasaan nye aku gne key QWE Space IOP. Bg aku game ni ssuai bg org2 yg rse tension. Xpn org2 yg rse nk lepas geram pn bole men game ni. Lepas geram kat keyboard korang smpai jahanam..haha :D

Ni sedikit gambaran bg sesape yg confuse tu :)

*wallpaper game trsebut :)

*ni ss game login nye....cantik kn2 :D

*ni ss yg aku sndri maen....try la cri chracter aku klau jmpe..hehe :D


video
*ni contoh video game nye..nme tajuk lgu Identity Part 2..Layan :)


Then, 2nd game online yg aku maen slpas O2JAM tu ialah KICKS ONLINE. Game ni plak brkisar tntang prmainan bola sepak. Tp aku maen kjap je game ni. Brtahun pn xsmpai. Bkn ap, game ni kerap lag. Biase la kn game online, komfem2 la sng lag. Aku maen smpai level 26 je kot, pastu terus tinggalkan. Tp sronok jgk la maen game ni. Lg2 bile maen sme2 dgn mmber yg laen dlm satu cc. kecoh abes kot satu cc tu bile ktorang da conquer maen game tu. Menjerit2 kat cc tu. Tp xpe, tauke cc tu da pham sgt2 da prangai ktorang, so die pn xkesah asalkan duit masuk..haha :)

Sedikit gmbaran permainan trsebut :D


*wallpaper game nye :)

*ni ss sblm prlawanan brmula..streching dlu..hehe :D


*ni ss time perlawanan..brlumbe2 nk mncri goal..hehe :)

Next, 3rd game online yg aku maen ialah SUPER DANCE ONLINE EXTREME. Game ni lebih kurang je cm O2JAM tu tp lg best kot. Bole tgk character kite dlm game tu brjoget. Comel..hehe :D Crite byk pn xgne , korang tgk sndri la gmbar2 yg aku ss ni :)

*wallpaper game trsebut :)

*ni ss game login nye..comel2~ :D

*ni plak ss yg aku sndri maen..perfect kot..full combo tu..hehe :D :D :D


video
*ni contoh video nye..nme tajuk lagu L.U.V. :)

Game online last skali ialah BLACKSHOT. Game ni mmber aku yg knalkan kat aku. Lebih kurang cm counter strike je tp graphic nye lg cntik. Sronok jgk men game ni, smpai skrg aku maen lg. Bkn ape, stiap character tu ad pangkat2 nye trsndri. Kire mcm askar la ade pangkat masing2. Dripada pangkat yg rendah (Private) hinggalah yg paling tggi (Commando). Makin tggi pangkat die, mkin hebat la kot..hehe :) pangkat2 tu naek ikot kpd experience kite. Makin byk experience yg kite ad mkin naek la pangkat kite. Best kn dgr, da mcm askar btol da..haha :D

Gmbar2 tntang game trsebut :)

*wallpaper game nye :)

*chracter selection..plih la antara laki or pmpan :D

*ni ss semasa brperang..kamikaze!! :D

*ni ss slpas tamat brperang...Looks, me got MVP :D :D :D


video
*ni contoh video game nye..credit to Mayop X Hetsai..die yg record ni :)


P/s ; * klik pada gmbar utk proses tumbesaran :)

* Selamat mmbace dan menonton :D