.

Followers

Suke Tak Blog Ni?

Friday, April 29, 2011

My Leisure Time :)

Assalamualaikum WBT :D

Entry kali ni aku nk story skit aktiviti aku time masa lapang. Seperti tajuk entry yg aku mention kat atas tu.. :) Seperti slalu, kbyakan mse lapang aku di isi dgn aktiviti yg brfaedah sperti brsukan. Contoh sukan yg aku slalu maen ialah futsal. Aku mula brminat join aktiviti tu brmula time sekolah menengah dlu. Stiap kali waktu PJK @ Pendidikan Jasmani, tu la sukan yg aku slalu maen dgn kwn2 skelas aku. Sronok sgt2 dpat brsukan waktu tu disamping dpat kuarkan pluh :D

Tp sbnarnye bkn tu yg aku nk crita kat korang. Selain dri aktiviti tu, aku slalu mngisi mse lapang aku dgn mgadap computer@laptop. Perkara 1st skali bile aku ngdap laptop ialah bkak facebook yg skrg ni mnjadi kegilaan rmai org..aku rse korang pn cm aku jgk kot kn..hehe :D prkara 2nd plak, cm biase la kn update blog aku ni. Smbil2 tu berblogwalking skali :)

Sbnarnye, the main story aku nk cite pn bkn psal facebook or blog ni. Aku nk story yg aku ni suke maen game especially online gaming. Aku mule trjebak dgn online gaming nip n mse sekolah dlu. Abes2 skolah je lepak cyber café smpai ptg. Mghabiskan mase2 trluang kat situ..hehe org yg mmprknalkan aku dgn bende tu ialah mmber aku sndri iaitu TULANG (bkan nme sbnar). Die la yg mgajar aku sume bnde2 tu. Smpai skrg ni la aku xbole lari dri aktiviti tu.

Mcm2 jgk la online game yg aku da maen sejak dlu lg. 1st online game yg aku maen ialah O2JAM. Game ni aku mmg minat gile2 dlu. Dripada newbie, lme2 jdi pro skit..hehe stiap kali aku dtg cc dlu, game ni la yg aku maen. Pastu bkak speaker kuat2 smpai stu cc dgr..haha :D mesti korang trbayang2 kn cmne game ni? Ok la, meh aku citekn. Game O2JAM ni lebih kurang cam game music2. Kite pilih lgu yg kite nk maen, then tekan la keyboard mngikut note2 yg kuar. Kbiasaan nye aku gne key QWE Space IOP. Bg aku game ni ssuai bg org2 yg rse tension. Xpn org2 yg rse nk lepas geram pn bole men game ni. Lepas geram kat keyboard korang smpai jahanam..haha :D

Ni sedikit gambaran bg sesape yg confuse tu :)

*wallpaper game trsebut :)

*ni ss game login nye....cantik kn2 :D

*ni ss yg aku sndri maen....try la cri chracter aku klau jmpe..hehe :D


video
*ni contoh video game nye..nme tajuk lgu Identity Part 2..Layan :)


Then, 2nd game online yg aku maen slpas O2JAM tu ialah KICKS ONLINE. Game ni plak brkisar tntang prmainan bola sepak. Tp aku maen kjap je game ni. Brtahun pn xsmpai. Bkn ap, game ni kerap lag. Biase la kn game online, komfem2 la sng lag. Aku maen smpai level 26 je kot, pastu terus tinggalkan. Tp sronok jgk la maen game ni. Lg2 bile maen sme2 dgn mmber yg laen dlm satu cc. kecoh abes kot satu cc tu bile ktorang da conquer maen game tu. Menjerit2 kat cc tu. Tp xpe, tauke cc tu da pham sgt2 da prangai ktorang, so die pn xkesah asalkan duit masuk..haha :)

Sedikit gmbaran permainan trsebut :D


*wallpaper game nye :)

*ni ss sblm prlawanan brmula..streching dlu..hehe :D


*ni ss time perlawanan..brlumbe2 nk mncri goal..hehe :)

Next, 3rd game online yg aku maen ialah SUPER DANCE ONLINE EXTREME. Game ni lebih kurang je cm O2JAM tu tp lg best kot. Bole tgk character kite dlm game tu brjoget. Comel..hehe :D Crite byk pn xgne , korang tgk sndri la gmbar2 yg aku ss ni :)

*wallpaper game trsebut :)

*ni ss game login nye..comel2~ :D

*ni plak ss yg aku sndri maen..perfect kot..full combo tu..hehe :D :D :D


video
*ni contoh video nye..nme tajuk lagu L.U.V. :)

Game online last skali ialah BLACKSHOT. Game ni mmber aku yg knalkan kat aku. Lebih kurang cm counter strike je tp graphic nye lg cntik. Sronok jgk men game ni, smpai skrg aku maen lg. Bkn ape, stiap character tu ad pangkat2 nye trsndri. Kire mcm askar la ade pangkat masing2. Dripada pangkat yg rendah (Private) hinggalah yg paling tggi (Commando). Makin tggi pangkat die, mkin hebat la kot..hehe :) pangkat2 tu naek ikot kpd experience kite. Makin byk experience yg kite ad mkin naek la pangkat kite. Best kn dgr, da mcm askar btol da..haha :D

Gmbar2 tntang game trsebut :)

*wallpaper game nye :)

*chracter selection..plih la antara laki or pmpan :D

*ni ss semasa brperang..kamikaze!! :D

*ni ss slpas tamat brperang...Looks, me got MVP :D :D :D


video
*ni contoh video game nye..credit to Mayop X Hetsai..die yg record ni :)


P/s ; * klik pada gmbar utk proses tumbesaran :)

* Selamat mmbace dan menonton :D

Tuesday, April 26, 2011

Bersukan Lagi...

Assalamualaikum WBT :D

Seperti entry2 sblm ni, arini aku nk cite psal event yg aku sertai hari khamis n jumaat lepas. Sperti tajuk entry yg korang lihat di atas, so korang mesti da dpat pikir kan ap yg aku nk citekan ni. Tp xpe, bg yg xtau meh sni aku citekan untuk korang ye :D

Hari khamis n jumaat yg lepas, aku telah diundang oleh rakan2 ku untuk sme2 join team futsal diorang. Actually aku berbelah bg time tu coz ade 2team futsal yg undang aku untuk join diorang. Aku pn confuse xtw nk pilih yg mne satu. Pikir pnye pikir, aku da dpat jwapan da untuk diorang. Aku decide untuk join team futsal OPTIMIS FC. Wlaupun team ni bru ditubuhkan, aku sgt2 hargai coz diorang nk amik aku join team diorang. Thanks frenz :) kpada team futsal yg lg satu tu, THE HILL WARRIOR FC aku mntak maap byk2 coz xdpat nk join team korang. Tp xpe, aku ttap support team korang..hehe :D

Event yg ktorang sertai ni dianjurkan oleh Persatuan Rakan Muda UUM. Masuk ni, kire 2kali la aku join event futsal ni. 1st time dgn team THE HILL WARRIOR FC. Under Persatuan Komunikasi. Men smpai pusingan ke2 je. Klah dgn team AXION FC. Tu pn klah penalty. Maybe xde lucky kot..huhu tp xpe, tu da kire ok la smpai pusingan ke2. Lgpn team2 lain byk yg lg hebat. Team futsal SARSAPARILA FC yg mnang event tu.

Event Under Rakan Muda ni plak team yg aku bru join ni cume smpai suku akhir je. Mnang sume match dlam kumpulan. 1st game dgn team BISING APE! mnang 3-0, 2nd dgn team GOMO FC mnang 3-2, 3rd plak dgn team SARSAPARILA FC mnang 2-1, 4th mnang dgn team A DAY TO REMEMBER 2-0. Time pusingan kedua plak lawan dgn team foreigner Somalia. Gerun jgk la lawan ngn diorang. Bkn ape, pham2 la kn fizikal diorang cmne. Da la tnggi, kaki sume pnjang2. Team2 aku da la sume kecik2 je orang nye..huhu tp xpe, berbekalkan smangat ksukanan yg tnggi team ktorang mnang dgn jaringan 2-0. Yeay :D :D :D *credit to Saleem coz die score 2bijik :)

Masuk je suku akhir, team ktorang lawan dgn team KEJORA FC. Boleh tahan kuat jgk la team ni. Bkn ap, team diorang sume pn pnjang2 belaka. Pastu keeper diorang pn bgus. Rse tercabar plak aku coz aku pn men posisi keeper jgk..hehe :) 1st half jringan 0-0, masuk 2nd half je team ktorang leading 1-0. Gol dijaringkan oleh AIKAL POKHIM aka GERRARD AIKAL..hehe :D lpas dpat gol tu je ktorang trus men bertahan. Posisi aku sbgai keeper mule tergugat slpas jringan tu. Diorang asak bertubi2 tp aku ttap kental mnjage gawang agar x dibolosi. Namun apakan daya, akhirnye aku bolos jgk. Jaringan yg amat menakjubkan oleh pihak lawan. Shooting yg amat deras dri garisan tgah gelanggang. Btol2 kat penjuru angle gawang. Aku pn trgamam. So, ksudahan nye kmenangn ditentukan oleh penalty kick.

Penalty kick ni la yg aku pling xsuke skali. Bole dikatakan badi la aku dgn penalty kick ni. Nk tau x sbb ap? Coz aku la punce yg mnyebabkan klah tu. Last penentuan shoot, aku shoot miss. Xnk hampa plak aku time tu. Bkn ap, aku da hampakan team aku yg lain. Diorang sume shoot xmiss, time part aku shoot hampeh bole miss plak. Bala bala bala ~

Tp xpe, diorang xmarah aku cume perli je..haha :) xpe kawan2, next sem kite cube lg k :D


Sedikit gambaran event tersebut.. JOM CEKIDAUT~