.

Followers

Suke Tak Blog Ni?

Friday, April 8, 2011

Kecik ke Besar, Muda ke Dewasa….

Assalamualaikum WBT :D

Entry kali ni aku nk imbas kembali kenangan time kecik2 dlu. Yela kn, xde dlu mne nk ad skrg kn. Sme jgk, xde kecik mne nk ad besar kn..hehe Waktu2 kecik ni la bg aku time yg paling seronok skali. Mcm2 yg bole wat time2 tu. Kpale plak xde srabut sgt ngn masalah. Sentiase hepi slalu. Xmcm skrg ni, mcm2 masalah ade. Biase la kn, da dewasa la katekan… :)

Waktu2 kecik ni la yg membuatkan aku mula berdikari n bergaul dgn org lain. Macam2 ragam yg ad. Ad yg klakar, garang, pemalu n mcm2 lg la. Tu sume aku xamik kesah pn, yg penting masing2 hepi dgn prangai masing2 :) n time ni aku mulanye aku memegang bbrape jwatan yg aku sndri x expect tuk trime nye. Wlaupun jwatan yg rendah tp aku xamik kesah pn. Bende da dpan mate kn, amik je la. Bak kata pepatah, rezeki jgn ditolak..hehe

Apabila umur semakin mningkat dewasa, brtambah2 la jawatan yg aku dpat. Semakin tinggi jawatan nye. Biase la kn, da pangkat senior kat sekolah. Tu yg jawatan tnggi sume bg kat senior. Tp makin tnggi jawatan tu mkin besar la tnggungjawab nye. Aku brsyukur sbb dpat laksanakan tnggungjawab tu dgn sbaiknye. Trime kasih kpd guru, sahabat2 yg bg kprcayaan tu kpd aku. Aku sgt menghargainye.

Tp bkn pasal jawatan2 tu yg aku nk cite sbnarnye. Sbenarnye aku nk cite ap yg aku dpat time kat sekolah dlu. Korang nk tau x ap die? Jwapannye ialah KAWAN@RAKAN@MEMBER :D Ad rmai kawan ni sronok kn. Prasaan yg sedih pn bole tuka jdi hepi dgn ad nye kawan2. Mcm ayat yg kdg2 aku dgr org kate, BERCINTA BIAR SATU, BERKAWAN BIAR BERIBU BERJUTA..hehe :D Sejak dri dlu smpai skrg, smkin rmai kawan yg aku dpat. Sronok kot ble rmai kawan ni. Mcm2 ragam diorang. Tu yg mmbuatkan aku sronok ble brkawan ni.

Skrg ni sume da meningkat dewasa. Sume da wat haluan masing2. Ad yg masih stdy lg, ad yg da bkerja, yg da kawin pn ad. Tp ikatan persahatan tu masih utuh lg smpai skrg. Yela kn, skrg ni zaman IT, teknologi smakin canggih. Still bole brhubung lg dgn ad nye telefon. Nk2 skrg ni famous dgn laman sosial. Facebook la, twitter la, myspace la. Sng2 je connect each other kn. Trime kasih facebook (sbb aku ad acc ni je..hehe :D )

Kepada sume kawan2 yg mngenali aku, aku doakan semoga korang sume success dlm hidup masing2. Dpat capai ap yg korang inginkan. Jangan lupe plak aku kat sni. Klau ad pape, or korang sume nk kawin ke jgn lupe jemput ye. Nk jgk merasa mkn nasik minyak korang..hehe :)

Inilah antara rakan2 seperjuangan aku time2 sekolah dlu...

Form 1

* Zaman2 hingusan lg ni..Biase la kn, bru masuk sekolah..hehe

Form 4

* Time2 honeymoon lg ni, biase la form4 la ktekan..Muke sume nerd je..haha ^_^

Form 5

* SPM's candidates..Muke sume ceria je trmasuk Guru Tingkatan skali :D :D :D

Form 6

* STPM's candidates...Rindu sgt time2 ni...Suke sgt2 baju korporat tu, cntik kn2..hehe :D



P/s ; * Sori sgt2 coz gmbar form2 & 3 xde dlm koleksi..huhu :)

* Klik kat gmbar untuk tumbesaran..hehe

1 comment:

Demi Masa said...

hehe dok tahang nok gelok..cumel2 gambar dulu2..hehehehehehehehehhe